(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Oʻzbekistonda yakka tartibdagi tadbirkorlik iqtisodiy faollikni oshirish va bandlikni kengaytirish vositasi sifatida ilgari surilmoqda. Moliyaviy xizmatlarga kirishni yengillashtirish uchun institutsional islohotlar amalga oshirilmoqda. Tadbirkorlar uchun garovsiz kreditlar, imtiyozli moliyalashtirish va mikromoliya vositalari joriy etilgan. Moliyaviy savodxonlikni kuchaytirishga qaratilgan dasturlar orqali qaror qabul qilish sifati yaxshilanishi taʼminlanmoqda. Shuningdek, gender tengligini mustahkamlovchi yondashuvlar ham qoʻllanilmoqda. Ushbu maqolada qoʻllab -quvvatlovchi mexanizmlarning taʼsiri baholangan.