(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida avtomobil yetkazib berish tizimida iste’molchi huquqlarini himoya qilishning hozirgi holati, normativ -huquqiy talablar, kafolatdagi tafovutlar, servis infratuzilmasi va raqamli shaffoflik masalalari tahlil qilinadi . 2025 -yil yanvar –avgust oylarida qayd etilgan iste’molchilar murojaatlari tahlili asosida avtomobillarni o‘z vaqtida yetkazib bermaslik, kafolat xizmatlarining yetarli darajada ta’minlanmasligi, davlat tilidagi foydalanuvchi ma’lumotlarining yo‘qligi hamd a yagona raqamli monitoring tizimining mavjud emasligi kabi takrorlanuvchi muammolar aniqlangan. Milliy qonunchilik va empirik dala ma’lumotlariga asoslanib, tadqiqotda iste’molchilar ishonchini oshirishga xizmat qiluvchi raqamli servis kitobchalari, yagon a onlayn reyestr va sug‘urta kafolati mexanizmlarini o‘z ichiga olgan integratsiyalashgan model taklif etiladi. Tadqiqot natijalari kafolat siyosatini uyg‘unlashtirish, elektron monitoring vositalarini joriy etish hamda avtomobil bozorida shaffoflik va til jihatdan ochiqlikni ta’minlash zarurligini ta’kidlaydi. Ushbu yondashuv “Raqamli Oʻzbekiston – 2030” milliy strategiyasi maqsadlariga toʻliq mos keladi.