(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada hududlarning ijtimoiy -iqtisodiy rivojlanishiga taʼsir etuvchi asosiy omillar tizimli tahlil qilingan. Tadqiqotda, xususan, yalpi hududiy mahsulot hajmi, qurilish ishlari hajmi va asosiy kapitalga yoʻnaltirilgan investitsiyalar hajmining oʻzaro bogʻliqligi hamda ularning iqtisodiy oʻsish surʼatlariga taʼsiri empirik jihatdan oʻrganilgan. Shuningdek, hududlar boʻyicha iqtisodiy faollik, infratuzilmaviy rivojlanish darajasi va investitsiyaviy muhitning shakllanishi tahlil etilib, har bir omilnin g mintaqaviy iqtisodiy oʻsishga qoʻshayotgan hissasi baholandi. Tadqiqot natijalari hududlar iqtisodiy salohiyatini oshirish, investitsiyalarni samarali yoʻnaltirish hamda barqaror ijtimoiy -iqtisodiy siyosatni shakllantirish uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.