(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada turizm xizmatlarini tashkil etishda transformatsiyalash jarayonlaridan foydalanish masalasi nazariy va amaliy jihatlari, turizm bozorida yuz berayotgan dinamik oʻzgarishlar, raqobatning kuchayishi, raqamli texnologiyalarning keng qoʻll anilishi va turistik ehtiyojlarning oʻzgarishi oʻrganilgan. Oʻzbekistonda turizm sohasini tubdan yangilash va jahon standartlariga moslashtirishga xizmat qiluvchi ilmiy -amaliy muammolar va yechim takliflari koʻrib chiqilgan. Turizm xizmatlarini tashkil eti shda transformatsiya jarayonlarini tizimlashtirish zarurati va turizmni strategik soha sifatida rivojlantirish istiqbollari boʻyicha xulosalar ishlab chiqilgan.