(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada raqamli transformatsiya sharoitida sanoat korxonalarining iqtisodiy barqarorligini taʼminlash omillari tizimli tahlil qilinadi. Tadqiqotda iqtisodiy barqarorlikni oshirish boʻyicha ilgʻor mamlakatlar (Germaniya, Janubiy Koreya, Xitoy) tajribasi oʻrganilib, ularning sanoat tarmoqlarida raqamli texnologiyalar (IoT, Big Data, AI, ERP, Blockchain)ni joriy etis h orqali barqaror rivojlanishga erishish mexanizmlari yoritiladi. Maqolada sanoat korxonalarining iqtisodiy barqarorligini baholashga nazariy yondashuvlar asosida ichki va tashqi omillar — raqamli infratuzilmaning rivojlanish darajasi, innovatsion faoliyat , raqamli boshqaruv madaniyati va kadrlar salohiyati kabi koʻrsatkichlarning taʼsiri aniqlanadi. Shuningdek, sanoat korxonalari barqaror faoliyatini taʼminlashning tashkiliy -iqtisodiy mexanizmlari ishlab chiqilib, raqamli transformatsiya omillari bilan integratsiyalashgan model taklif etiladi. Tadqiqot natijalari Oʻzbekiston sanoat korxonalarida raqamli yechimlar asosida barqarorlikni oshirish strategiyasini shakllantirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.