(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqotda Oʻzbekistonda faoliyat yuritayotgan uzum yetishtiruvchi kichik va oʻrta korxonalar uchun ekologik -raqamli marketing strategiyalarining eksport raqobatbardoshligiga taʼsiri baholandi. Regressiya va korrelyatsion modellar orqali sunʼiy intel lekt, yashil sertifikatlash, interaktiv kampaniyalar va izchillik indikatorlari bilan eksport samaradorligi oʻrtasidagi bogʻliqlik aniqlandi. Tahlillar davomida yuqori bashorat aniqligi qayd etildi. Maʼlumotlar ekspert intervyulari va maydon kuzatuvlari asosida yigʻildi. Natijalar asosida barqaror oʻsish va investor ishonchini taʼminlay oladigan eko -raqamli transformatsiya modeli ishlab chiqildi. Model orqali resurs cheklovlariga qaramay, KOKlar uchun raqamli oʻtishning real imkoniyatlari aniqlab berildi.