(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada franchayzing tizimida faoliyat yurituvchi brendlar uchun “brendbuk” konsepsiyasining ilmiy -nazariy asoslari, uning marketing kommunikatsiyasidagi oʻrni va amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqotda “brend identifikatsiyasi”, “korporativ dizayn”, “vizual identifikatsiya tizimi” tushunchalari franchayzing biznes - modellaridagi standartlashtirish mexanizmlari bilan uygʻun holda oʻrganilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, brendbuk franchayzing tarmogʻida yagona korporativ madaniyatni shakllantirish, is teʼmolchida ishonch uygʻotish va marketing samaradorligini oshirishda muhim strategik vosita hisoblanadi.