(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada yashil iqtisodiyot konsepsiyasini rivojlantirishda raqamli texnologiyalar, xususan, moliyaviy texnologiyalar (fintech)ning oʻrni va ularning barqaror moliyalashtirish mexanizmlarini takomillashtirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Metodologi k jihatdan maqolada tizimli tahlil, qiyosiy tahlil va empirik kuzatuv usullaridan foydalanilgan. Asosiy eʼtibor “yashil” investitsiyalar, raqamli toʻlov platformalari, blokcheyn asosidagi moliyalashtirish vositalari va raqamli kreditlash mexanizmlarining a fzalliklariga qaratilgan. Maqola yakunida fintech asosida yashil moliyalashtirish tizimini takomillashtirish boʻyicha institutsional, texnologik va normativ takliflar ilgari surilgan.