(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada barqaror rivojlanish koʻrsatkichlari asosida iqtisodiy tizimlar samaradorligini taqqoslab baholashning nazariy -metodologik yondashuvlari yoritilgan. Barqaror rivojlanishning iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik komponentlarini oʻz ichiga olgan integral lashgan koʻrsatkich sifatidagi mohiyati ochib berilgan. Bozor, aralash va oʻtish iqtisodiy tizimlariga xos oʻsish modellarining tahlili amalga oshirilgan. Asosiy eʼtibor yalpi ichki mahsulot, inson taraqqiyoti indeksi, energiya sarfi koeffitsiyenti, “yashi l” investitsiyalar ulushi va institutsional sifat indeksi kabi koʻrsatkichlarni solishtirishga qaratilgan.