(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada O‘zbekiston transport xizmatlarining zamonaviy holati , rivojlanish tendensiyalari , tarmoq tuzilmasi va infratuzilmaviy islohotlar tahlil qilingan . Avtomobil transporti yetakchi yo‘nalish sifatida ajralib turadi, logistika, yo‘l infratuzilmasi va ekologik transport texnologiyalari jadallik bilan rivojlanmoqda. Mamlakatning dengizga chiqish imkoniyati yo‘qligiga qaramay, xalqaro transport yo‘laklarida faol ishtirok etilmoqda — xususan, Trankaspiy (O‘rta) va Janubiy koridorlar orqali. Raqamlashtirish, sun’iy intellekt texnologiyalari, GPS -muhandislik tizimlari va davlat -xususiy sheriklik asosida amalga oshirilayotgan loyihalar tarmoq samaradorligini oshi rmoqda. Tahlil shuni ko‘rsatadiki, O‘zbekiston transport sohasi sifat jihatidan yangilanish bosqichida bo‘lib, u iqtisodiy o‘sish va mintaqaviy integratsiyaning muhim harakatlantiruvchi kuchi bo‘lib xizmat qilmoqda.