(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Qoraqalpog ‘iston Respublikasida kreativ industriyalar bilan turizm o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik ilmiy jihatdan tahlil qilingan . Regresion tahlil va moyillik bo‘yicha taqqoslash usuli (PSM) orqali kreativ korxonalarning ishtiroki bilan bandlik, turistlar xarajatlari hamda daromad o‘sishi o‘rtasidagi sabab –oqibat munosabatlari aniqlangan. Natijalarga ko‘ra, kreativ integratsiyasi y uqori bo‘lgan tumanlar (Nukus, Mo‘ynoq, Xo‘jayli) iqtisodiy barqarorlik va turistik jozibadorlikda yuqori ko‘rsatkichlarga ega. Tadqiqot kreativ klasterlarni davlat siyosati orqali qo‘llab - quvvatlash zarurligini asoslaydi.