(untitled) (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada tadbirkorlik faoliyatida loyiha boshqaruvini baholashning nazariy va amaliy asoslari ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqotda loyiha boshqaruvi samaradorligini aniqlash mezonlari, vaqt, moliyaviy resurslar, sifat koʻrsatkichlari hamda manfaatdor tomonlarning qoniqish darajasini baholash usullari tizimli ravishda oʻrganildi. Loyiha hayotiy siklining bosqichlari, monitoring va yakuniy baholash jarayonlari ilmiy yondashuv asosida yoritildi. Olingan natijalar resurslardan oqilona foydalanish, boshqaruv qarorlarini takomillashtirish, loyiha risklarini kamaytirish va tadbirkorlik subyektlarining raqobatbardoshligini oshirish imkoniyatlarini koʻrsatdi. Taklif etilgan yondashuv loyiha boshqaruvi samaradorligini baholash boʻyicha ishonchli ilmiy asos yaratdi.