(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Koʻchmas mulkni boshqarish biznes sohasida muhim ahamiyatga ega boʻlib, uning samaradorligi koʻchmas mulkning qiymatini oshirish va daromadlarini maksimal darajada taʼminlashga qaratilgan. Ushbu maqolada koʻchmas mulkni boshqarishning asosiy xususiyatlari va nazariy yondashuvlar tahlil qilinib, koʻchmas mulkni boshqarish sohasining oʻziga xos xususiyatlari, dolzarb muammolari va ularni hal etish yoʻllari tahlil qilingan. Ilmiy va amaliyotga oid manbalar asosida koʻchmas mulkni samarali boshqarishdagi asosiy omillar – qonunchilik bazasi, raqamlash jarayonlari, ijaraga oid munosabatlar, infratuzilmaviy rivojlanish va kadrlar salohiyati tahlil etilgan. Xalqaro va milliy manbalarga tayanib, amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.