(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada mintaqaviy oziq -ovqat bozorining shakllanishi va rivojlanishining nazariy hamda metodologik jihatlari tizimli yondashuv asosida koʻrib chiqiladi. Bozor iqtisodiyoti sharoitida oziq -ovqat xavfsizligini taʼminlash, aholi ehtiyojlarini muvozana tli qondirish hamda hududlararo nomutanosibliklarni yumshatishda mintaqaviy oziq -ovqat bozorining ahamiyati tobora ortib bormoqda. Maqolada iqtisodiy fanlar doirasida ushbu bozorlarga oid mavjud nazariy yondashuvlar oʻrganilib, ularning mintaqaviy xususiya tlar kontekstida qayta talqin qilinadi. Xorijiy tajribalar, klassik va zamonaviy ilmiy maktablarning qarashlari asosida mintaqaviy oziq -ovqat bozorini baholash mezonlari aniqlanadi. Shuningdek, maqolada tizimli tahlil asosida metodologik yondashuvlar takli f qilinadi.