(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada xalqaro tajriba tahlili asosida import oʻrnini bosish boʻyicha davlat siyosatining samaradorligini, xususan sanoat ishlab chiqarish tarmoqlarida ofset mexanizmlarini qoʻllash, davlat xaridlari, sertifikatlashtirish va standartlashtirish institutla rini rivojlantirish orqali oshirishga imkon beradigan chora -tadbirlarni aniqlash jihatlari yoritilgan. Shuningdek, tadqiqot natijalari sanoatni rivojlantirish dasturlarini ishlab chiqishda qoʻllash imkoniyatidan kelib chiqib, import oʻrnini bosish siyosati ni takomillashtirish boʻyicha chora -tadbirlar taklif etilgan.