(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda amalga oshirilgan soliq islohotlarining biznes muhitiga taʼsiri tahlil qilinadi. Soliq tizimidagi oʻzgarishlar, xususan, soliq stavkalarining pasaytirilishi, soliqqa tortish jarayonlarining soddalashtirilishi va soliq maʼmuriy atchiligining shaffofligini oshirish orqali kichik va oʻrta bizneslarga qanday ijobiy taʼsir koʻrsatgani koʻrib chiqilgan. Maqola soliq islohotlarining iqtisodiy rivojlanish va raqobatbardoshlikni oshirishdagi oʻrnini ochib beradi hamda soliq tizimidagi so ddalashtirishning kichik biznesning oʻsishiga taʼsiri koʻrsatilgan.