(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu ilmiy ishda qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish orqali eksport salohiyatini oshirish masalasi oʻrganilgan. Tahlilda resurs salohiyati, texnologik rivojlanish, infratuzilmaviy imkoniyatlar va tartibga soluvchi muhitning oʻzaro taʼsiri asosida konseptual model ishlab chiqildi. Yetakchi davlatlar tajribasi, grafik tahlillar, va empirik maʼlumotlar asosida Oʻzbekiston sharoitiga mos takliflar ishlab chiqilgan. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, zamonaviy energiya strategiyalarini inte gratsiyalash orqali barqaror va raqobatbardosh eksport salohiyatini shakllantirish mumkin. Ish ilmiy asoslangan xulosalar va amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan.