(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarida ishlab chiqarish investitsiyalarining iqtisodiy mazmuni, ularning tarkibiy tuzilishi hamda ishlab chiqarish faoliyatiga taʼsir etish mexanizmlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Investitsiya tushunchasiga oid turli nazari y qarashlar chuqur oʻrganilib, ularning zamonaviy iqtisodiy sharoitdagi oʻrni va ahamiyati qayta koʻrib chiqilgan. Maqolada ishlab chiqarish investitsiyalari nafaqat iqtisodiy oʻsish va texnologik yangilanishning asosiy drayveri, balki korxonaning raqobatb ardoshligini taʼminlovchi strategik resurs sifatida koʻrib chiqilgan. Shuningdek, investitsiya samaradorligini baholashning asosiy mezon va indikatorlari (NPV, IRR, ROI va boshqalar) tahlil qilinib, ularni amaliyotda samarali qoʻllash boʻyicha tegishli tav siyalar berilgan. Maqolada, shuningdek, ishlab chiqarish investitsiyalarini boshqarishda tizimli yondashuv, dinamik modellashtirish va institutsional omillarni hisobga olishning dolzarbligi asoslab berilgan. Ilmiy -nazariy tahlillar asosida investitsiya fao liyatining samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy takliflar ishlab chiqilgan.