(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada innovatsion iqtisodiyot sharoitida aholi daromadlarini diversifikatsiyalashga taʼsir etuvchi asosiy omillar tizimli tahlil qilindi. Inson kapitali, raqamlashtirish, tadbirkorlik faolligi va institutsional qoʻllab -quvvatlash kabi omillarning daroma dlar tarkibini shakllantirishdagi roli ochib berildi. Statistik maʼlumotlar asosida yoshlar, ayollar va qishloq aholisi daromad manbalarining xilma - xilligi oʻrganildi. Tadqiqot natijalari diversifikatsiyalash orqali iqtisodiy barqarorlikni mustahkamlash va tengsizlikni kamaytirishga oid nazariy -amaliy tavsiyalarni ilgari suradi.