(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu ilmiy ishda Oʻzbekiston toʻqimachilik sanoatida kimyo tolalari asosida yuqori qoʻshilgan qiymat yaratish istiqbollari oʻrganilgan. 2017 –2023 -yilgi statistik maʼlumotlar asosida ANOV A va regressiya modellashtirish usullari qoʻllanilgan holda, ishlab c hiqarish hamda eksportga taʼsir etuvchi omillar tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari kimyo tolalari ishlab chiqarishining umumiy iqtisodiy jarayonlarga 46,6 foizgacha taʼsir ko‘rsatishini aniqladi. Shuningdek, tarmoqda sinergiya samarasi yildan -yilga ortib borayotgani kuzatildi. Olib borilgan tahlillar 2030 -yilgacha bo‘lgan davrda diversifikatsiya strategiyasi asosida toʻqimachilik tarmogʻini 4,7 barobarga oʻstirish imkoniyatlari mavjudligini koʻrsatdi. Bu esa kimyo tolalari asosida yuqori qoʻshilgan qiymat yaratishning iqtisodiy samaradorligini va istiqbolini isbotlovchi muhim omildir.