(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada ishlab chiqarish korxonalarida mahsulot sifatini oshirishning asosiy yoʻnalishlari va uning raqobatbardoshlikka taʼsiri yoritilgan. Zamonaviy ishlab chiqarish sharoitida sifat nazorati va menejment tizimlarining roli, innovatsion texnologiya larni joriy etish, shuningdek, xodimlar malakasini oshirish orqali mahsulotning isteʼmolchi talablariga mosligini taʼminlash muhimligi tahlil qilingan. Shuningdek, sogʻlom raqobat muhitini shakllantirish, erkin bozor tamoyillarini qoʻllash va korxonalar oʻ rtasida samarali raqobat asosida iqtisodiy oʻsishga erishish yoʻllari koʻrib chiqilgan. Ishlab chiqarish sohasida sifat va raqobat muhitining uygʻunlashuvi korxonaning barqaror rivojlanishi va xalqaro bozorlarga chiqish imkoniyatlarini kengaytirishi asosla b berilgan.