(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada mintaqalarda tabiiy resurslardan foydalanishning mintaqa iqtisodiy -ekologik rivojlanishiga taʼsiri nazariy manbalarga tayangan holda tadqiq etilgan. Mintaqalarda tabiiy resurslarning turlari, ulardan foydalanish xususiyatlari, tabiiy resursl arning mintaqani rivojlantirishdagi oʻrni hamda resurslardan oqilona foydalanishning uslubiy jihatlari yoritilgan. Shuningdek, mintaqalarda tabiiy resurslardan foydalanishni yaxshilash borasida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.