(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Tadqiqotda paxta -toʻqimachilik klasterlarining eksport salohiyatini oshirishda marketing strategiyalarining roli tahlil qilindi. Global bozordagi raqobat sharoitida eksport koʻrsatkichlarini yaxshilash uchun brend targʻiboti, elektron tijoratdan foydalanis h, mahsulotlarni xalqaro sertifikatlash va logistika tizimini optimallashtirish zarurligi aniqlab berildi. Shuningdek, xorijiy bozor talablarini oʻrganish, marketing tadqiqotlarini oʻtkazish va mijozga yoʻnaltirilgan yondashuvlarni shakllantirish muhim omil sifatida baholandi. Olingan natijalar asosida klasterlar faoliyatini takomillashtirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.