(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada sanoat korxonalarining raqobatbardoshligini oshirishda korporativ boshqaruv tizimining tutgan oʻrni va uning samaradorlik omillari tahlil qilingan. Xususan, korxonada qaror qabul qilish jarayonlarining ochiqligi, menejment va mulkdorlar oʻr tasidagi strategik muvozanat, ichki nazorat mexanizmlarining mustahkamligi hamda manfaatdor tomonlar bilan tizimli muloqot kabi korporativ boshqaruvning asosiy komponentlari chuqur oʻrganilgan. Shuningdek, maqolada Oʻzbekiston sanoat korxonalarida ushbu bo shqaruv tamoyillarini joriy etish holati baholanib, ilgʻor xorijiy tajriba asosida ularni rivojlantirish yoʻllari taklif etilgan. Tadqiqot natijalari korxonalar raqobatbardoshligini strategik boshqaruv nuqtai nazaridan mustahkamlash uchun ilmiy -amaliy tavs iyalarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.