(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqot Xorazm viloyatida qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish holatini oʻrganishga va uni rivojlantirishda innovatsiyalarning ahamiyatini baholashga qaratilgan. Viloyatda quyosh (1900 mln kVt soat/yil), shamol (114.6 mln kVt soat/yil ) va gidroenergetika (45.2 mln kVt soat/yil) potensiali aniqlangan boʻlib, hozirgi kunda bu salohiyatdan yetarli darajada foydalanilmayapti. Tadqiqotda viloyatda mavjud QTEM loyihalari, innovatsion texnologiyalar (smart grid, energiya saqlash tizimlari, ag rovoltaika) tahlil qilingan, rivojlantirishdagi toʻsiqlar aniqlangan va ularni bartaraf etish strategiyalari ishlab chiqilgan. QTEM loyihalarining iqtisodiy samaradorligi va 2030 yilgacha rivojlanish istiqbollari baholangan. Vodorod energetikasi, agrovolta ika va gibrid tizimlar kabi innovatsion yoʻnalishlar boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.