(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston ipoteka bozoriga taʼsir qiluvchi omillar tahlil qilingan. Shuningdek, ipoteka bozorida “Eskrou” tizimining iqtisodiy mohiyati va zarurati yoritilgan. Maqolada xorij mamlakatlari tajribasi oʻrganilib, Oʻzbekiston ipoteka bozoriga tatbiq etish boʻyicha ilmiy takliflar va nazariy xulosalar shakllantirilgan. Shuningd ek, maqolada Oʻzbekistonda ipoteka kreditini moliyalashtirishni takomillashtirish masalalari yuzasidan amaliy tahlil hamda nazariy yechimlar taklif etilgan.