(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Latviyada soliq toʻlovchilar reytingi tizimi joriy etilganining huquqiy, tashkiliy va texnologik asoslari hamda ushbu tizimning fiskal intizom, soliq shaffofligi va halol tadbirkorlikni ragʻbatlantirishdagi amaliy samarasi tahlil qilinadi. Tadqiqotda reyting mezonlari, algoritmi, toifalari, xalqaro baholovchilar fikri va jamoatchilik munosabatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalari asosida Oʻzbekiston uchun implementatsion tavsiyalar ishlab chiqilgan. Reyting tizimi soliq maʼmuriyatchiligida motivatsion vosita sifatida oʻzini oqlamoqda.