(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida bank aktivlari samaradorligini oshirishning an’anaviy va zamonaviy usullari hamda ushbu jarayon orqali milliy iqtisodiyotda tijorat banklari faoliyatini jadallashtirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Xususan, moliy aviy sektorni izchil isloh qilish jarayonida amalga oshirilayotgan chora -tadbirlar, ilg‘or bank amaliyotlarini joriy etish va banklar o‘rtasidagi raqobat muhitini kuchaytirishga xizmat qiluvchi huquqiy asoslar o‘rganilgan. Shuningdek, bank aktivlari samara dorligini oshirish bo‘yicha mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yuzasidan muallifning yondashuvlari hamda amaliy takliflari bayon etilgan.