(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada tozalik vositalari ishlab chiqaruvchi sanoat korxonalarida omnichannel marketing strategiyasini joriy etish imkoniyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot POP, UTAUT2 va 3D Omnichannel modellariga asoslanib, mijoz tajribasi, texnologiyani qabul qil ish omillari hamda kanal integratsiyasi darajasini chuqur oʻrganadi. Tahlil natijalari omnichannel yondashuvining xizmat sifati, mijoz sodiqligi va savdo samaradorligini oshirishdagi rolini isbotlaydi hamda amaliy tavsiyalarni taklif etadi.