(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tadqiqotda taʼlim xizmatlari bozorida “Iqtisodiyot” yoʻnalishlarining samaradorligi zamonaviy ekonometrik usullar asosida baholanadi. Ishda kadrlar tayyorlash sifati, bitiruvchilarning mehnat bozoridagi holati, ularning ish haqi darajasi va bandlik koʻrsatkichlari asosiy oʻzgaruvchilar sifatida tanlanadi. Panel maʼlumotlar asosida qurilgan regressiya modellari orqali taʼlim sifati bilan iqtisodiy natijalar oʻrtasidagi bogʻliqlik tahlil qilinadi. Tadqiqotda statistik ahamiyatlilik, multikolinearlik va avtokorrelyatsiya kabi muhim ekonometrik muammolar hisobga olingan. Olingan natijalar asosida iqtisodiy taʼlim samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy asoslangan takliflar ishlab chiqiladi.