(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada logistika tizimi doirasida omborxona xoʻjaligi faoliyatini boshqarish va rivojlantirishning nazariy hamda amaliy jihatlari keng qamrovda tahlil etilgan. Omborlarning ishlab chiqarish va xizmat koʻrsatish sohasidagi oʻrni, ularning funksional vazif alari hamda logistika zanjiridagi roli asosli tarzda yoritilgan. Tadqiqotda omborxona faoliyatini takomillashtirish orqali resurslardan foydalanish samaradorligini oshirish, xarajatlarni kamaytirish va logistika xizmatlari sifatini yaxshilash imkoniyatlari koʻrib chiqilgan. Zamonaviy texnologiyalar, avtomatlashtirish va raqamli yechimlarning ombor tizimlariga integratsiyasi orqali operatsion jarayonlar samaradorligini oshirish yoʻllari tavsiflangan. Shuningdek, ombor turlarining ishlab chiqarish jarayonidag i ahamiyatiga koʻra tasnifi hamda xizmat koʻrsatish sohasiga muvofiq klassifikatsiyasi ilmiy asosda bayon etilgan. Xulosa va takliflar qismida omborxona xizmatlarini modernizatsiya qilish, innovatsion texnologiyalarni joriy etish va inson kapitalini rivojl antirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ilgari surilgan.