(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqot Oʻzbekiston Respublikasida ishsizlik darajasini statistik jihatdan tahlil qilishga bagʻishlangan. Ishsizlik darajasining oʻziga xos xususiyatlari va iqtisodiy oqibatlari chuqur oʻrganilib, aholining moddiy farovonligi hamda iqtisodiy taraqqi yotga taʼsir koʻrsatuvchi omillar tizimli ravishda tahlil qilingan. Xalqaro tadqiqotlar natijalari va respublika iqtisodiyotining real sharoitlari asosida ishsizlikni qisqartirishga yoʻnaltirilgan ilmiy asoslangan amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.