(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqot Oʻzbekiston viloyatlari kesimida urbanizatsiya jarayonlari bilan ekologik -geologik holat oʻrtasidagi bogʻliqlikni aniqlashga qaratilgan. Tahlilda demografik koʻrsatkichlar, aholi zichligi, ifloslantiruvchi moddalar hajmi va umr davomiyligi a sosiy indikator sifatida tanlandi. Statistik va fazoviy yondashuvlar yordamida xavf va barqarorlik indekslari ishlab chiqildi. Natijalar ekologik yuklama demografik bosim bilan chambarchas bogʻliqligini koʻrsatdi. Tadqiqot hududiy rejalashtirish va ekologi k xavflarni baholashda amaliy ahamiyatga ega.