(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada mintaqalar ijtimoiy -iqtisodiy rivojlanishidagi nomutanosibliklar ilmiy asosda tahlil qilinadi va ushbu jarayonni oʻrganishda qoʻllaniladigan asosiy nazariy yondashuvlar yoritiladi. Mintaqaviy rivojlanishdagi nomutanosibliklarning sabablari, ularning oqibatlari hamda ushbu holatni bartaraf etishga qaratilgan samarali strategiyalar koʻrib chiqiladi. Shuningdek, iqtisodiy geografiya, institutsional iqtisodiyot va regional siyosat nuqtai nazaridan turli nazariyalar tahlil qilinib, ularning amali yotga tatbiq etish imkoniyatlari baholanadi. Maqolada mintaqaviy tengsizlikni kamaytirishga qaratilgan zamonaviy yondashuvlar, davlat va hududiy boshqaruvning oʻrni hamda tizimli islohotlarning ahamiyati haqida batafsil maʼlumot beriladi. Tadqiqot natijala ri mintaqalarning barqaror rivojlanishini taʼminlash va mavjud nomutanosibliklarni kamaytirishga qaratilgan ilmiy -amaliy tavsiyalarni oʻz ichiga oladi.