(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada tijorat banklaridan undiriladigan foyda soligʻining Oʻzbekiston Respublikasi davlat byudjeti daromadlari shakllanishiga taʼsiri tahlil qilingan. 2010 – 2024 -yillar statistik maʼlumotlari asosida soliq ulushining dinamikasi, prognoz koʻrsatkich lari hamda iqtisodiy samaradorlik omillari oʻrganilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra, bank foyda soligʻining davlat moliyaviy barqarorligi, byudjet daromadlari diversifikatsiyasi va soliq siyosatini takomillashtirishdagi oʻrni ilmiy asoslangan.