(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada davlat iqtisodiyoti xavfsizligi tushunchasining nazariy asoslari, uning shakllanish omillari va asosiy indikatorlari yoritilgan. Iqtisodiy xavfsizlik konsepsiyasi milliy barqarorlikni taʼminlashda strategik kategoriya sifatida tahlil qilini b, makroiqtisodiy barqarorlik, moliyaviy mustaqillik, resurslardan oqilona foydalanish, tashqi qarz darajasi va ichki bozor himoyasi kabi omillar orqali ochib berilgan. Maqolada turli nazariy yondas huvlar (klassik, institutsional va zamonaviy makroiqtiso diy modellarga tayangan holda) solishtirib koʻriladi, shuningdek, iqtisodiy xavfsizlikni baholash usullari ham nazariy nuqtai nazardan umumlashtiriladi. Tadqiqot natijalari davlat iqtisodiy siyosatini yanada samarali yuritish, hududiy nomutanosibliklarni k amaytirish va innovatsion rivojlanish strategiyalarini ishlab chiqishda nazariy -metodologik asos boʻlib xizmat qiladi.