(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada byudjet tashkilotlarida, xususan, oliy taʼlim muassasalarida xarajatlar hisobini tashkil etish va yuritish jarayonlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda amaldagi buxgalteriya hisobi tizimi, xarajatlarni tasniflash tamoyillari hamda hisob - kitob jar ayonida uchraydigan muammolar ochib beriladi. Shuningdek, xarajatlar hisobini takomillashtirishga doir zamonaviy yondashuvlar, jumladan raqamlashtirish, avtomatlashtirish va moliyaviy nazoratni kuchaytirish masalalari boʻyicha ilmiy asoslangan tavsiyalar i shlab chiqiladi. Olingan natijalar oliy taʼlim muassasalarida mablagʻlardan samarali foydalanish, moliyaviy shaffoflikni oshirish va boshqaruv qarorlarini qabul qilishda amaliy ahamiyat kasb etadi.