(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada global raqobat sharoitida Oʻzbekistonda innovatsion menejmentning rivojlanish tendensiyalari tahlil qilingan. Tadqiqot “Oʻzbekiston -2030”, “Raqamli Oʻzbekiston -2030” strategiyalari, rasmiy statistik maʼlumotlar va xalqaro tashkilotlar (JB, OESR, B IIMT) hisobotlari asosida amalga oshirilgan. Innovatsion menejment milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirishning muhim vositasi, shuningdek, global bozorlarga integratsiyaning asosiy omili sifatida namoyon boʻlmoqda. Maqolada innovatsion infratuzilm aning rivojlanishi (texnoparklar, IT Park, erkin iqtisodiy zonalar), startaplar va ilmiy -tadqiqot faoliyatini qoʻllab -quvvatlash mexanizmlari, kadrlar va moliya bilan bogʻliq muammolar koʻrib chiqilgan. Xulosa qilinishicha, venchur kapitali faolligini oshi rish, universitet va biznes hamkorligini kengaytirish hamda innovatsion loyihalarni xalqaro qiymat zanjirlariga integratsiya qilish zarur.