(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola fermer xo‘jaliklari faoliyatining keng qamrovli statistik tahlilini tadqiq etishdan iborat bo‘lib, asosiy e’tiborni Jizzax viloyati misolida fermer xo‘jaliklari faoliyatidagi statistik ko‘rsatkichlarga qaratadi. Maqolada mintaqaviy nomutanosibliklarni, resurslarni taqsimlashni, texnologik o‘zlashtirishni va iqlim o‘zgaruvchanligining fermer xo‘jaliklari mahsulotiga ta’sirini o‘rganish uchun turli statistik usullar — tavsiflovchi statistika, korrelyatsiya, regressiya tahlili va vaqt seriyalari tahlili muhokama qilinadi. Shuningdek, qishloq xo‘jaligida fermer xo‘jal iklarining ahamiyatini oshirish uchun iqtisodiy oqibatlar va mintaqaviy hamkorlik zarurligi ham muhokama qilinadi.