(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston ishlab chiqarish korxonalarida milliy anʼanalarga mos brend shakllantirish jarayoni tahlil qilingan. Milliy brend yaratish va uni xalqaro bozorda raqobatbardosh qilish uchun iqtisodiy omillar, marketing strategiyalari va isteʼmolchilarning xulq -atvori oʻrganilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra, Oʻzbekistonda milliy mahsulotlarga boʻlgan talab ortib borayotgan boʻlib, ishlab chiqarish sektori rivojlanishining barqaror surʼatlari kuzatilmoqda. Isteʼ molchilarning milliy mahsulotlarga ishonchi mustahkamlanib, ekologik barqarorlik va innovatsion texnologiyalar ishlab chiqarish jarayonlarida muhim rol oʻynayotgani aniqlangan. Shuningdek, davlat tomonidan ishlab chiqarish korxonalarini qoʻllab -quvvatlash choralari, investitsiyalar hajmining oshishi va eksport salohiyatining kengayishi milliy brendlar rivojlanishining muhim omillaridan biri sifatida baholangan. Tadqiqot doirasida milliy brend yaratish jarayonida raqamli marketing, elektron tijorat va xalqar o savdo yarmarkalarining oʻrni ham batafsil koʻrib chiqilgan. Maqolada statistik maʼlumotlar, ilmiy tadqiqot natijalari va soʻrovnoma tahlillari asosida milliy brendlarni rivojlantirishning istiqbolli yoʻnalishlari va strategik tavsiyalar berilgan. Milliy brend menejmenti, marketing texnologiyalari va innovatsion ishlab chiqarish tizimlari boʻyicha ilgʻor tajribalar oʻrganilib, Oʻzbekiston korxonalarining xalqaro bozorda raqobatbardoshligini oshirishga oid xulosalar shakllantirilgan.