(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada klasterlash yondashuvi asosida mintaqaviy iqtisodiy -ijtimoiy imkoniyatlarni oshirish masalasi tahlil qilinadi. Klasterlash mintaqaviy taraqqiyotning muhim omili sifatida qaralib, uning mahalliy tadbirkorlik, sanoat, qishloq xoʻjaligi va xizm atlar sohalariga taʼsiri oʻrganiladi. Shuningdek, samarali klasterlash modeli orqali bandlik darajasini oshirish, investitsiyalarni jalb qilish va innovatsion muhitni shakllantirish imkoniyatlari koʻrib chiqiladi. Maqolada rivojlangan mamlakatlar tajribasi tahlil qilinib, Oʻzbekiston sharoitida klasterlash strategiyalarini joriy etish boʻyicha tavsiyalar beriladi.