(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqotda, raqamli texnologiyalarni – maʼlumotlar bazalari, bulutli tizimlar, sunʼiy intellekt va boshqa zamonaviy vositalarni – oliy taʼlim muassasalarining boshqaruv jarayonlariga integratsiya qilishning samaradorligi oʻrganiladi. Raqamli texnologiyalar yordamida ta’lim muassasalarining ma’muriy, moliyaviy, akademik va ilmiy boshqaruv ti zimlari yanada shaffof, samarali va tezkor bo‘ladi. Ushbu texnologiyalar muassasa ichidagi axborot oqimlarini optimallashtiradi, qarorlar qabul qilish jarayonini yengillashtiradi, resurslarni boshqarishni yaxshilaydi va oʻquv jarayonini individualizatsiya qilish imkonini beradi. Shuningdek, raqamli boshqaruv texnologiyalari talabalarning oʻquv jarayonida faol ishtirokini oshiradi, oʻqituvchilar va talabalar oʻrtasida samarali muloqot oʻrnatadi. Ushbu yondashuv oliy taʼlim tizimini raqamlashtirishda eng yaxs hi amaliyotlar va muammolarni aniqlashga, taʼlim muassasalarining raqamli transformatsiyasini tezlashtirishga xizmat qiladi.