(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Yashil iqtisodiyot barqaror rivojlanishni ta’minlashda muhim nazariy asoslarga ega bo‘lib, ekologik barqarorlik va iqtisodiy o‘sishni uyg‘unlashtirishni maqsad qiladi. Ushbu maqolada yashil iqtisodiyotning nazariy jihatlari va uning uy -joy kommunal xo‘jali gidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Resurslardan oqilona foydalanish, energiya samaradorligini oshirish va ekologik xavfsizlikni ta’minlash kabi tamoyillar bu sohada qanday qo‘llanilishi mumkinligi ko‘rib chiqiladi. Yashil iqtisodiyot tamoyillarining joriy e tilishi uy -joy kommunal xo‘jaligining samaradorligini oshirish, atrof -muhitni muhofaza qilish va barqaror rivojlanishni ta’minlashdagi roli tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yashil iqtisodiyot tamoyillarining uy -joy kommunal xizmatlarini yaxshilashdagi amaliy ahamiyatini ko‘rsatadi.