(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola kapital aktivlarni baholash nazariyasi va uning asosiy yondashuvlari – Capital Asset Pricing Model (CAPM) hamda Arbitrage Pricing Theory (APT) tahlil qiladi. Kapital aktivlarni baholashning nazariy asoslari, metodologik yondashuvlari, afzallik va kamchiliklari batafsil koʻrib chiqiladi. Maqolada baholash model lari samaradorligi boʻyicha jadval va diagrammalar orqali risk, bozor sharoitlariga bogʻliqlik, amaliy qoʻllash imkoniyati, moslashuvchanlik va murakkablik mezonlari boʻyicha tahliliy taqqoslash taqdim etilgan.