(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Mobil aloqa tarmoqlari 21 -asrda global iqtisodiyotning ajralmas qismiga aylangan. Ularning rivojlanishi va taraqqiyoti dunyodagi barcha davlatlarning iqtisodiy va ijtimoiy tizimlariga katta taʼsir koʻrsatmoqda. Mobil aloqa tarmoqlari odamlar oʻrtasidagi aloqa tizimlarini yangilab, iqtisodiy faoliyatni osonlashtirib, is hbilarmonlik va savdo sohasida yangi imkoniyatlar yaratdi. Dunyo davlatlarida mobil aloqa tarmoqlari turli darajada rivojlangan. Rivojlangan mamlakatlarda, masalan, AQSh, Yevropa davlatlari va Yaponiya, mobil aloqa tizimlari keng tarqalgan va innovatsiyalar orqali iqtisodiy oʻsishni ragʻbatlantirgan. Rivojlanayotg an davlatlarda esa mobil aloqa faoliyati insonlar uchun axborot olish, taʼlim va tibbiyotga yangicha yondashuvlar yaratishda muhim rol oʻynaydi. Mobil aloqa tarmoqlari biznes va savdo sohalarini globallashtirish, elektron tijoratni rivojlantirish, xususan, onlayn -savdo va moliya xizmatlari orqali iqtisodiy oʻsishga katta hissa qoʻshmoqda. Shu bilan birga, mobil aloqa tarmoqlari moliyaviy operatsiya lar va xoʻjalik xizmatlari orqali ish oʻrinlari yaratishga hamda iqtisodiy raqobatbardoshlikni oshirishga yordam bermoqda. Ushbu maqola mobil aloqa tarmoqlarining dunyo iqtisodiyotidagi ahamiyati va rivojlanish darajalariga doir tahlilni taqdim etadi.