(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada kambag‘allik darajasini qisqartirish jarayonida oilaviy tadbirkorlikning roli va uning inson imkoniyatlarini kengaytirish konsepsiyasi doirasidagi ahamiyati ilmiy -nazariy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqotda oilaviy tadbirkorlikning mamlakat i qtisodiyotidagi o‘rni, uning ijtimoiy -iqtisodiy rivojlanish va kambag‘allikni kamaytirish jarayoniga ta’siri chuqur o‘rganiladi. Shuningdek, oilaviy tadbirkorlikning samaradorligini oshirishga qaratilgan omillar tizimi ishlab chiqilib, ushbu omillarning iq tisodiy barqarorlikka ta’siri ilmiy nuqtai nazardan asoslanadi. Maqolada oilaviy tadbirkorlikni rivojlantirish va kambag‘allikni qisqartirish strategiyalarining samaradorligi baholanib, ularni yanada takomillashtirish bo‘yicha amaliy va nazariy tavsiyalar ilgari suriladi.