(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Tadqiqot doirasida xorijiy investitsiyalarni jalb qilishda keng qoʻllanilayotgan Triple Helix modeli, ochiq innovatsiyalar modeli, klaster rivojlanishi modeli, biznes - inkubatsiya modeli, davlat -xususiy sheriklik modeli va boshqa innovatsion yondashuvlarning mohiyati va ularning iqtisodiyotga taʼsiri tahlil qilinadi. Mu allif tomonidan xorijiy investitsiyalarni jalb etishning hozirgi tendensiyalari, ularni oshirishga toʻsqinlik qilayotgan muammolar va taklif etilayotgan modellar asosida yechimlar koʻrib chiqilgan.