(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Neyromarketing – bu isteʼmolchilarning ongsiz qaror qabul qilish jarayonlarini chuqur tahlil qilishga asoslangan zamonaviy marketing texnologiyasidir. Ushbu maqolada neyromarketingning nazariy asoslari, uning reklama strategiyalariga taʼsiri va biznes suby ektlari uchun amaliy qoʻllanilish istiqbollari yoritiladi. Neyrofiziologiya, kognitiv psixologiya va zamonaviy texnologiyalarni birlashtirgan ushbu yondashuv reklamaning samaradorligini oshirish, isteʼmolchi xatti -harakatlarini chuqurroq tushunish va brend sadoqatini shakllantirishda muhim rol oʻynaydi. Tadqiqot natijalari neyromarketing texnikalarining rivojlanish tendensiyalari hamda kelajakdagi potensial ilovalari boʻyicha ilmiy tavsiyalarni oʻz ichiga oladi.