(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada transport tizimining mohiyatini aniqlash hamda uning iqtisodiy jarayonlardagi roli va ta’sirini baholash uchun unga bo‘lgan yondashuvlar, shuningdek, transport va faoliyat tizimlari o‘rtasidagi munosabatlar, aqlli axborot tizimining transport hara katini boshqarish jarayonidagi asosiy muammolari tadqiq qilingan. Transport tizimining samarali faoliyatini tashkil etish va mavjud muammolarni hal etishda aqlli texnologiyalardan foydalanish, mavjud transport infratuzilmasini takomillashtirish hamda ularn i aholining mavjud ehtiyojlariga moslashtirish asosida aqlli transport tizimini yaratish bo‘yicha ilmiy taklif va xulosalar ishlab chiqilgan.