(untitled) (Marketing Jurnali, 2025)
Programmatik reklama raqamli marketing sohasini tubdan o‘zgartirib, avtomatlashtirilgan va ma’lumotlarga asoslangan reklama xaridi hamda optimallashtirish jarayonlarini samarali amalga oshirishga imkon yaratdi. Ushbu tadqiqot turizm sohasida programmatik r eklamani joriy etish jarayonini tahlil qilib, uning maqsadli marketing strategiyalarini takomillashtirish va reklama byudjetlarini samarali boshqarishda tutgan o‘rnini yoritadi. Zamonaviy sanoat tendensiyalari, texnologik rivojlanishlar va empirik dalillar asosida olib borilgan chuqur tahlillar orqali programmatik reklamani iste’molchilarni jalb qilish va turizm bizneslari uchun investitsiya daromadliligini (ROI) oshirishdagi samaradorligi isbotlanadi. Shuningdek, ushbu tadqiqot ma’lumotlar maxfiyligi bilan bog‘liq muammolar va texnologik cheklovlar kabi asosiy to‘siqlarni ko‘rib chiqib, turizm sohasida programmatik reklama tashabbuslarini yanada rivojlantirish bo‘yicha strategik tavsiyalarni taqdim etadi.